Lykke, Hjerte & Sjæl Logo

UNDER GRAVIDITETEN

Jordemoderkonsultation

i forbindelse med behandling

Uanset hvilken behandlingsform, du vælger, begynder vi med en jordemoderkonsultation, hvor vi finder ud af, hvad der fylder eller er vigtigt for dig: Er du overvældet over at skulle være forælder?
Føler du dig unormal over ikke at føle lykke? Er du angst for fødslen, eller vil du bare gerne forberede dig selv godt frem mod fødslen?


I konsultationen finder vi ud af, hvilke ønsker og behov du har. Jeg laver udvendig undersøgelse og tilbyder at måle blodtryk og undersøge urinen for protein og sukker. Vi måler højden på din livmoder, symfyse-undusmålet.


Efter 20. uge lytter vi til den bedste lyd i verden, dit barns hjertelyd.


Fra 28. uge mærker vi, hvordan barnet ligger i livmoderen og vurderer dit barns størrelse.


Pris:
1 time og et kvarter 775 kr.


Se også om mine graviditetspakker.


Sygeforsikring "danmark" yder tilskud til jordemoderkonsultationer.

Se mere under "Priser & Pakker".

Du kan kombinere jordemoderkonsultationen med en eller flere behandlinger:

 • Er du overvældet over at skulle være forælder?
 • Føler du dig unormal over ikke at føle lykke?
 • Er du angst for fødslen, eller vil du bare gerne forberede dig selv godt frem mod fødslen?


Indimellem oplever du måske, at tiden til de planlagte jordemoderkonsultationer på hospitalet er knap. Hos mig kan du købe konsultationer, hvor vi tager os den tid, du har brug for. I klinikken kan du dele dine tanker med mig, også de svære og mere eksistentielle. Graviditeten er en tid med mange omvæltninger, både fysisk og mentalt. Måske føler du dig usikker på din nye rolle, oplever angst for det ukendte eller mærker angst for tab af kontrol? Det kan være, du har spørgsmål om familiedannelse, graviditet, fødsel, opstart, trivsel og amning. Graviditeten er en tid, hvor der kan opstå forandringer i dig selv og i parforholdet. Gennem de ni måneder ligger der et stort potentiale til, at du kan udvikle dig. Jeg hjælper dig gerne godt på vej med det hele.I konsultationen finder vi ud af, hvilke ønsker og behov du har. Jeg laver udvendig undersøgelse og tilbyder at måle blodtryk og undersøge urinen for protein og sukker. Vi måler højden på din livmoder, symfyse-fundusmålet.


Efter 20. uge lytter vi til den bedste lyd i verden, dit barns hjertelyd.


Fra 28. uge mærker vi, hvordan barnet ligger i livmoderen og vurderer dit barns størrelse.


Pris:
3 kvarter 500 kr.


Pakker

Uønsket-graviditet

Jordmoderkonsultation uden behandling

Zoneterapi, kraniosakral terapi, Rebozo-massage og graviditetsmassage

Graviditeten kan være en hård belastning for kroppen, og måske lider du af en eller flere graviditetsgener, som du gerne vil gøre noget ved? Eller måske vil du fremme din kropsbevidsthed, sikre en god graviditet og normal fødsel bedst muligt? Jeg kan behandle dig med zoneterapi, kraniosakral terapi, Rebozo-massage og graviditetsmassage eller en kombination af de behandlingsmetoder.


Behandlingen vil øge din kropsbevidsthed, kontakten og tilknytningen til dit barn, afspænde og give dig velvære Uanset hvilken behandlingsform, du vælger, begynder vi med en jordemoderkonsultation, hvor vi finder ud af, hvad der fylder eller er vigtigt for dig:


Er du overvældet over at skulle være forælder? Føler du dig unormal over ikke at føle lykke? Er du angst for fødslen, eller vil du bare gerne forberede dig selv godt frem mod fødslen? I konsultationen finder vi ud af, hvilke ønsker og behov du har.


Jeg tilbyder at måle blodtryk og undersøge urinen for protein og sukker. Vi måler højden på din livmoder, symfyse-fundusmålet. Efter 16. uge lytter vi til den bedste lyd i verden, dit barns hjertelyd. Fra 28. uge mærker vi, hvordan barnet ligger i livmoderen og vurderer dit barns størrelse. Klik på linket hvis du vil vide mere om hhv. zoneterapi eller kraniosakral terapi.


Pris:

1. behandling med optagelse af journal, 1 time og 15 minutter 775 kr.


Efterfølgende behandlinger. 1 time 650 kr.

    Behandliner mod:


 • Kvalme og opkastning
 • Træthed og manglende energi
 • Humørsvingninger
 • Brystspændinger
 • Hovedpine og svimmelhed
 • Smerter og spændinger
 • Bækkenproblemer
 • Forstoppelse og hæmorider
 • Væske (ødemer) i kroppen.

Når du nærmer dig termin:

planlagt-graviditet-men-ulykkelig
hvordan-bliver-jeg-gravid

Igangsættende zoneterapi/ rebozo/ akupressur:

Fra uge 40+0 har du mulighed for at få igangsættende zoneterapi/akupressur (tryk på
akupunkturpunkter)/stimulerende rebozomassage. Behandlingen består af 3 x 20 minutters zoneterapi, afbrudt af en gåtur på 15 minutter mellem behandlingerne og med afsluttende rebozo-massage.


Ved at kombinere rebozomassage med zoneterapi bliver din krop modnet til fødsel. Behandlingen hjælper dig til at komme i en god afspændt tilstand, og dit barn bliver hjulpet længere ned i dit bækken, så hovedet masserer livmoderåbningen. Efter rebozomassagen tager din krop optimalt imod stimulation af zoneterapi.


Ofte er stress, angst og tidspres årsag til, at fødselshormonerne i din krop ikke kan komme til at virke. Rebozomassage får dig til at slappe af og kan sænke niveauet af stresshormoner, så din krop kan gøre det, den skal, for at du går i fødsel naturligt.


Pris:
1 time og 30 minutter 900 kr.


Pakker

Hindeløsning sammen med igangsættende zoneterapi/ rebozo/ akupressur:

Står du overfor at skulle sættes i gang med fødslen med medicin, og vil du hellere i gang på en mere naturlig måde, kan du fra uge 40+0 få hindeløsning med igangsættende zoneterapi/rebozo-massage/akupressur.


Hindeløsningen foretages kun, hvis din livmodermund er moden, det vil sige, at den er tilstrækkelig blød og åben nok til, at man kan få en finger ind i livmodermunden, så man kan massere livmodermunden og løsne fosterhinderne fra livmoderens inderside hele vejen rundt.


En sådan behandling vil kunne stimulere hormonerne til at sætte fødslen i gang. Du vil også kunne opleve, at du ”bare” får småveer, eller måske mærker du ikke noget. Forskning tyder dog på, at hindeløsning efter termin mindsker yderligere igangsættelse.


Jeg tilbyder ikke hindeløsning før uge 40+0, da det kan forårsage en unødvendig langvarig opstartsfase og øge risikoen for indgreb under fødslen.


Pris:
2 timer 1.150 kr.


2 timer inklusiv hindeløsning 1.400 kr.


Pakker


Hvis du vil vide mere om zoneterapi, så klik her

Underkropsstilling:


Har dit barn lagt sig med numsen ned i bækkenet – så ligger det i det, man kalder
underkropsstilling. De fleste børn vender sig og ligger sig med hovedet nedad omkring 30.-32. uge. Det opdager man tit ved jordemoderkonsultationen omkring 35. uge.


Hvis dit barn ikke har vendt hovedet nedad, kan der være forskellige årsager. Barnet kan for eksempel ligge behageligt og have vokset sig stort, og pludselig er pladsen blevet for trang til, at det kan vende sig. Det kan også være livmoderens form, som giver mest plads nedadtil, ledbåndene (ligamenterne), som er spændte, eller at du har født mange gange før, der gør, at der er øget plads i livmoderen.


Du kan selv forebygge, at barnet ligger sig i underkropsstilling, ved at undgå at side tilbagelænet eller med benene over kryds – på den måde kommer der ikke skævhed i bækkenet. Ender du alligevel med et barn i underkropsstilling, vil du blive tilbudt et vendingsforsøg på sygehuset. Før du beslutter dig for det, er der andre ting, du kan forsøge. Det er min erfaring, at du kan øge chancerne for, at barnet vender sig selv ved hjælp af en kombination af rebozo og zoneterapi samt øvelser, du selv kan gøre derhjemme.

Rebozomassage:


Rebozo (ree-bo-zo) er spansk og betyder ”sjal”. Med rebozo kan jeg:


 • aktivt og nænsomt hjælpe dit barn til at lægge sig rigtigt i bækkenet
 • fremme spontan fødsel, når du kombinerer det med zoneterapi
 • give dig overskud og frihed i din graviditet – rebozo mindsker lændesmerter og følelsen af at være tung og ”låst”.


Jeg bruger rebozo som forlængelse af hænderne til at massere, strække og vugge din krop – alt efter hvad din krop har brug for – skal den genfinde styrke, føle velbehag eller opleve bevægelsesfrihed? Med rebozoen løsner jeg spændinger dybt inde i din krop og hjælper dit barn, så barnet lægger sig optimalt med hovedet i dit bækken.


Rebozoens historie i Danmark:


Rebozoteknikken stammer fra indianske jordemødre i Mexico. Danmark er det eneste land uden for Sydamerika, hvor metoden er udbredt, og den bliver praktiseret af en del jordemødre på offentlige fødesteder. Jeg har lært teknikken af Marta Orbis fra Fødeklinik Maia i København. Marta Orbis blev så begejstret, da hun lærte om rebozo på en jordemoderkonference i Paris i 2001, at hun besluttede sig for at lære metoden og udbrede kendskabet til den.


Pris:
1 time 650 kr.


Pakker

mavesmerter-i-graviditeten
De-10-største-bekymringer-som-gravid

Modnende zoneterapi:


Fra uge 37+0 kan du få modnende zoneterapi, der har til formål at understøtte kroppens naturlige process op til fødselsen.


Behandlingen modner livmoderhalsen, men virker ikke igangsættende.


Pris:
1 time 650 kr.


Pakker


Gravidmassage:


Forkæl dig selv med en beroligende, afslappende massage på graviditetsbriksen. Her er der plads til både den gravide mave og ømme bryster. Massagen foregår med oxytocinfremmende strygninger og lymfedrænende teknikker, og derudover arbejder jeg med blid spændingsløsnende massage af musklerne.


Nyd den lune mandelolie på din hud og måske dråber af aromaolie i duftelampen imens – det kan for eksempel være en beroligende lavendel, en afslappende og opløftende rosentræolie eller en hjertehealende geranium.Vil du give dig selv ultimativ selvforkælelse, kan du vælge at kombinere massage med zoneterapi. Ved at kombinere de to behandlingsformer kan du opnå en helt særlig afspændende tilstand. Ved hjælp af massagen arbejder jeg direkte med dine muskler, og med zoneterapien opnår vi
afslapningen i din krop via nervesystemet.


Priser:
1 time 650 kr.


Kombination af gravidmassage og zoneterapi
1 time og 30 minutter 900 kr.


Pakker


Hvis du vil vide mere om zoneterapi, så klik her

graviditet-og-smertefuld-bækkenløsning

Fødselsforberedelse:


I graviditeten har du mulighed for at booke tid til en samtale om fødslen. Her gennemgår vi fødslens faser, taler om strategier i vearbejdet og om, hvad du selv kan gøre for at fremme en naturlig og normal fødsel. Vi taler også om, hvordan I som par eller med en eventuel fødselshjælper kan blive et team, som kan støtte dig bedst muligt. I vil blive undervist i rebozomassage. I vil kunne bruge i graviditeten som afspænding og under fødslen for at fremme det naturlige og ukomplicerede forløb.


Priser:
1,5 time 900 kr., 2 timer 1.150 kr.


Meyermetoden:


Lær Meyermetoden i Lykke, Hjerte & Sjæl, underviser Heidi Meyer, grundlægger af Meyermetoden.


Meyermetoden er en måde hvor du som fødende og sammen med din partner eller fødselshjælper, kan tage en aktiv rolle i at fremme fødslens potentiale. I kan opnå en kortere, mindre smertefuld fødsel og føle mere kontrol, overskud og glæde.


Fast track 5 timer inkl. frokost: 1.950 kr. pr. par


Gruppeforberedelse 3 sessioner af 2 timer og 30 minutter: 2.500 kr. pr. par


Pakker

Når du er gravid - Lykke, Hjerte & Sjæl - Privatjordemoder og zoneterapeut i Kolding

Åbningstider:


Mandag - Torsdag: 08:00 - 16:00


Fredag: 08:00 - 15:00


Lørdag & Søndag: Lukket


Telefonen er åben efter lukketid.


Når du har født - Lykke, Hjerte & Sjæl - Privatjordemoder og zoneterapeut i Kolding

Sociale medier:


Del, syntes om og følg gerne

Om klinikken - Lykke, Hjerte & Sjæl - Privatjordemoder og zoneterapeut i Kolding


Copyright © All Rights Reserved


Lykke, Hjerte & Sjæl anvender cookies til at indsamle statistik og måle trafik på siden. Der gemmes og opbevares ingen personlige oplysninger. Data deles ikke med trediepart. Ved at fortsætte med at bruge siden, accepterer du brugen af cookies.

OK