Lykke, Hjerte & Sjæl Logo
Lykke, Hjerte & Sjæl

Behandling af PCO og PCOS med zoneterapi

Zoneterapi kan også have en positiv effekt på muligheden for graviditet for kvinder med PCO/PCOS. Læs mere om et pilotprojekt om zoneterapis mulige positive effekt her


Når I ønsker at begynde i et zoneterapiforløb hos mig, laver jeg først en behandlingsplan.


Behandlingerne foregår altid på bestemte dage i din cyklus.


Hvad er PCO


PCO (polycystiske ovarier) betyder at man danner mange æg-blærer (follikler) i æggestokkene. Ses ofte hos unge kvinder, og kan være et udtryk for gode æg-reserver. Mange har det uden at vide det, og er ikke nødvendigvis en hindring for graviditet. Diagnosen stilles ved ultralydsscanning eller ved en blodprøve. Har du PCO og uregelmæssige menstruationer nedsættes muligheden for spontan graviditet, og her kan zoneterapi fremme muligheden.

 


Hvad er PCOS


PCOS (polycystisk ovarie syndrom) er en hormonel forstyrrelse hvor der er uregelmæssige menstruationer eller slet ingen menstruation, og det kan være svært at blive gravid. Man kan lide af akne og øget hårvækst, være overvægtig og med fedtdepoterne siddende omkring maven. Normalvægtige kvinder kan også have PCOS.

 

Man kan udvikle insulinresistens i musklerne og her vil livsstilsændring med fokus på kost og motion, være en del af behandlingen. Hermed kan menstruationsmønsteret normaliseres, og dermed øge chancerne for at blive gravid. Zoneterapi vil kunne virke understøttende i denne proces, samt i forbindelse med insemination og IVF-behandling.

 

Hvis du vil vide mere og have konkrete råd i forhold til kosten, og hvad du selv kan gøre, kan bogen ”Spis dig gravid” af diætist Charlotte Hartvig og speciallæge i gynækologi Bjarne Stigsby måske inspirere dig.

Graviditetsfremmende zoneterapi:

Priser:


1. behandling med optagelse af journal: 1 time og 15 minutter 775 kr.


Efterfølgende behandlinger: 1 time 650 kr.


Læs også om mine graviditetspakker


Hvis du vil vide mere om zoneterapi, så klik her