Lykke, Hjerte & Sjæl Logo
Lykke, Hjerte & Sjæl

Akupunktur og zoneterapi mod graviditetsgener

Akupunktur er gammel kinesisk lægekunst der kan lindre dine graviditetsgener

Er du gravid og døjer med kvalme, bækkenløsning, hovedpine eller andre gener? Så kan akupunktur måske være en løsning for dig. Akupunktur er baseret på den kinesiske lægekunst, der ser kroppen som et system af energibaner eller meridianer. Når der er ubalance i energien, kan det føre til sygdom eller gener. Ved at sætte nåle i bestemte punkter på meridianerne kan man stimulere energiflowet og genoprette balancen. Akupunktur kan også påvirke hormoner, nervesystemet og blodcirkulationen, hvilket kan have en positiv effekt på mange graviditetsgener. Akupunktur kan bruges gennem hele graviditeten og også til at modnes til fødslen.

Akupunktur kan hjælpe den gravide mod en række gener

Akupunktur mod kvalme


Mange gravide kvinder oplever kvalme og opkast i første trimester af graviditeten. Det kan være meget ubehageligt og påvirke ens livskvalitet og glæde ved at være gravid. Akupunktur kan hjælpe med at lindre eller helt fjerne kvalmen ved at stimulere bestemte punkter på kroppen, der har indflydelse på mave-tarm systemet og hormonbalancen. Nogle kvinder oplever en markant forbedring efter et par behandlinger, mens andre har brug for flere behandlinger ugentligt. Det er individuelt, hvordan man reagerer på akupunktur, men det er værd at prøve, hvis man er meget plaget af kvalme.

 

Akupunktur mod bækkenløsning og symfysesmerter


Bækkenløsning og symfysesmerter er også almindelige graviditetsgener, som kan opstå pga. den øgede belastning af bækkenet og ledbåndene. Det kan give smerter i lænden, hofterne, lysken eller kønsbenet. Det skyldes, at ledbåndene i bækkenet bliver mere elastiske for at gøre plads til barnet og fødslen. Akupunktur kan være et virkelig effektivt naturligt middel mod bækkenløsning og symfysesmerter, da det kan reducere inflammationen og øge blodgennemstrømningen i området. Det er især effektivt i kombination med fysiske øvelser Akupunktur kan også hjælpe med at styrke musklerne omkring bækkenet og give bedre stabilitet.

 

Akupunktur mod hovedpine


Hovedpine er også et hyppigt symptom i graviditeten, som kan have forskellige årsager. Det kan skyldes hormonelle forandringer, stress, spændinger i nakke og skuldre eller dehydrering. Akupunktur kan hjælpe med at løsne spændingerne i musklerne og berolige nervesystemet. Akupunktur kan også regulere blodtrykket og hormonbalancen, som kan være medvirkende faktorer til hovedpine. Akupunktur er et naturligt alternativ til smertestillende medicin, som man helst skal undgå i graviditeten.

 

Akupunktur mod væskeophobninger og hævede fingre

 

Væskeophobninger og hævede fingre er også hyppige graviditetsgener, som kan skyldes den øgede mængde af blod og væske i kroppen samt hormonelle forandringer. Det kan give ubehag, tyngdefornemmelse og nedsat bevægelighed i fingrene. Akupunktur kan hjælpe med at dræne væsken ud af kroppen og forbedre cirkulationen. Det kan også have en positiv effekt på blodtrykket og forebygge præeklampsi.


Akupunktur mod søvnproblemer


Mange gravide har svært ved at falde i søvn eller sove igennem om natten. Det kan skyldes ubehag fra maven, plukkeveer, tanker om fødslen eller andre bekymringer. Akupunktur kan fremme en god nattesøvn ved at berolige nervesystemet og øge produktionen af melatonin, som er et søvnhormon.

 

Akupunktur mod andre gener


Udover de nævnte gener kan akupunktur også bruges mod en række andre symptomer i graviditeten, såsom , graviditetskløe og lignende. Akupunktur har en generel positiv effekt på kroppens funktioner og velbefindende, og kan derfor være gavnligt for de fleste gravide kvinder.

 

Akupunktur mod fødselsmodning

 

Fra graviditetsuge 37+0 kan man få akupunktur for at modne sig til fødslen. Akupunktur understøtter blidt den modningsproces, der sker op til at fødslen naturligt går i gang. Akupunktur skaber mere balance i krop og sind og øger dermed sandsynligheden for at fødslen går i gang til tiden ved at understøtte den naturlige proces, der sker op til fødslen, hvor livmoderhalsen bliver blødere og kortere, og livmodermunden begynder at åbne sig. Akupunktur øger oxytocin niveauet, som fremmer de gode naturlige veer og forbereder både mor og barn på den forestående fødsel. Et højt oxytocin niveau har en afstressende effekt på både dig og dit barn under og efter fødslen, ligesom oxytocin fremmer din mælkeproduktion.


Jeg kombinerer akupunktur og zoneterapi i en modningsbehandling, der er skræddersyet til at modne din livermoderhals op til føsdlen. Læs mere om den skræddersyde modningsbehandling.


Akupunkturbehandlingen mod graviditetsgenet varer 1 time og koster: 695 kr.

Din behandling med akupunktur kan være dækket af din sundhedsforsikring - læs mere nedenfor.


Du kan med fordel købe et klippekort til 5 eller 8 behandlinger i forbindelse med din akupunktur mod graviditetsgener. Klippekortene kan anvendes til alle Lykke, Hjerte & Sjæls behandlinger af en times varighed. Læs mere om klippekortene og køb dem her.

Akupunktur mod fraviditetsgener ved Lykke Hjerte & Sjæl

Behandlingen kan være dækket af din sundhedsforsikring


Som Registreret Alternativ Behandler (RAB), kan jeg også mulighed for at behandle dig, hvis du får dine behandlinger dækket af dit forsikringsselskab eller din sundhedsforsikring. Flere og flere forsikringsudbydere tilbyder nemlig akupunktur som en del af deres sundhedspakker eller som en tilvalgsmulighed.


For at få akupunktur gennem dit forsikringsselskab eller din sundhedsforsikring skal du som regel opfylde nogle betingelser. Det kan for eksempel være, at du skal have en henvisning fra din læge, at du skal vælge en akupunktør med en bestemt uddannelse eller certificering (RAB), eller at du skal betale en egenandel. Jeg kan på forskellige måder afregne behandlinger der dækkes af bl.a. FPA og Danica m.f.