Lykke, Hjerte & Sjæl Logo
Lykke, Hjerte & Sjæl

Naturlig igangsættelse af fødsel

med zoneterapi, akupunktur og rebozo

- kan kombineres med hindeløsning

Zoneterapi kan benyttes til igangsættelse af fødslen.
Rebozo afspænder din krop under igangsættelse af fødsel
Akupressur som en del af igangsættende zoneterapi

Zoneterapi til igangsættelse af fødsel

Fra uge 40+0 har du mulighed for at fremme opstarten af din fødsel. Den igangsættende behandling starter med jordemoderkonsultation med en udvendig undersøgelse, og hvis du vil, kan du blive undersøgt indenvendig, og få en vurdering af muligheden for hindeløsning.


Derudover består behandlingen af en kombination af zoneterapi, akupunktur og rebozomassage. Behandlingen til igangsættelse af fødslen består af 3 sekvenser af zoneterapi eller akupunktur, afbrudt af en gåtur på 15 minutter mellem behandlingerne

Sæt fødslen i gang med kombinerede behandlinger der naturligt modner din krop til fødslen

Ved at kombinere rebozomassage med igangsættende zoneterapi og akupunktur bliver din krop modnet til en naturligt fødsel. Behandlingen hjælper dig til at komme i en god afspændt tilstand, og dit barn bliver hjulpet længere ned i dit bækken, så hovedet masserer livmodermunden. Efter rebozomassagen tager din krop optimalt imod stimulation af zoneterapi.


Hindeløsningen foretages kun, hvis din livmodermund er moden, det vil sige, at den er tilstrækkelig blød og åben nok til, at man kan få en finger ind i livmodermunden, så man kan massere livmodermunden og løsne fosterhinderne fra livmoderens inderside hele vejen rundt.


En sådan behandling vil kunne stimulere hormonerne til at sætte fødslen i gang på naturlig vis. Du vil også kunne opleve, at du ”bare” får småveer, eller måske mærker du ikke noget. Forskning tyder dog på, at hindeløsning efter termin mindsker yderligere igangsættelse.


Jeg tilbyder i udgangspunktet ikke hindeløsning før uge 40+0, da det kan forårsage en unødvendig langvarig opstartsfase og øge risikoen for indgreb under fødslen. Hvis du står overfor igangsættelse før termin, kan du kontakte mig for at høre om mulighederne for naturlig igansættelse hos Lykke, Hjerte & Sjæl.


Ofte er stress, angst og tidspres årsag til, at fødselshormonerne i din krop ikke kan komme til at virke, hvilket hæmmer den naturlige fødsel. Behandlingen får dig til at slappe af, oxytocin øges og niveauet af stresshormoner sænkes, så din krop kan gøre det, den skal, for at du kan gå i fødsel naturligt.


Da en jordemoderkonsultation indgår som en del af den fødselsigangsættende behandling, kan du få tilskud til denne del af behandlingen fraSygeforsikringen ”danmark”. Du kan læse mere på "danmarks" egen hjemmeside eller kontakte mig for mere information.


Igangsættelsen varer 2 timer og 45 minutter: 1.500 kr.


Igangsættelse af fødsel indgår også i mine attraktive graviditetspakker.

Igansættelsespakke:

Da fødselsmodning kræver flere gentagne behandlinger for at være effektiv, kan du med fordel købe en Igangsættelsespakke med 6 behandlinger ti: 3.750 kr.


Du barer spar over 500 kr.

(kontakt klinikken for modningsplan)

Hindeløsning i kombination med jordemoderkonsultation

danmark giver tilskud til jordemoderkonsultation

Der vil være mulighed for at få hindeløsning i forbindelse med jordemoderkonsultation. Derudover understøttes hindeløsningen af akupunktur. Læs om kriterierne for hindeløsning ovenfor. 


Sygeforsikringen ”danmark” giver tilskud til jordemoderkonsultationer. Du kan læse mere på "danmarks" hjemmeside eller kontakte klinikken.


Igangsættelsen varer 1 timer og 15 minutter: 795 kr.