Lykke, Hjerte & Sjæl Logo
Lykke, Hjerte & Sjæl

Kraniosakral terapi til babyer og mindre børn

Kraniosakral terapi er en blid behandling, der gives på kraniosakral-systemet. Systemet består af kraniet, rygsøjlen, korsbenet og halebenet. I og omkring disse knogler er centralnervesystemet. Det består af hjernen, rygmarven og rygmarvsnerverne. Uden om disse meget følsomme dele er der hjernevæske (cerebrospinalvæske), membraner, bindevæv og muskler.


Formålet med kraniosakral terapi er at forbedre blodtilførslen til hjernen, genoprette ubalancer i nervesystemet, bedre cirkulationen af hjernevæsken samt frigøre spændingerne i leddene mellem knoglerne. Når man løsner spændingerne i bindevævsmembranerne inde i hovedet, eller bindevævet omkring rygmarvens nerve, bliver det muligt at få en dyb vedvarende afspænding af musklerne i nakken og ryggen.


Kroppen får en bedre holdning, og eventuelle smerter bliver mildnet eller forsvinder helt. Jeg indleder ofte kraniosakral-behandlingsforløbet med at give et stillepunkt – det kan være den eneste teknik, jeg anvender under den første behandling. Stillepunkt er en central del af kraniosakral terapi – en afspændingstilstand, hvor kroppen kan styrke og reparere sig selv på sine egne betingelser. Efter behandlingen vil du opleve en dyb afspænding i kroppen.

Kraniosakral terapi til babyer og mindre børn kan afhjælpe:

Hvem kan have gavn af kraniosakral terapi?


Alle kan have gavn af kraniosakral terapi, f.eks. børn og voksne, men jeg tilbyder kun kraniosakral terapi til nyfødte babyer, spædbørn og mindre børn, som jeg kan hjælpe med:


 • fødselsstress
 • sutte-/ammeproblemer
 • maveproblemer 
 • uforklarlig gråd
 • uroligt barn
 • stress
 • hovedpine 
 • nakkeproblemer 
 • uro i kroppen
 • forebyggelse af skævt kranie
 • anspændthed
 • skævhed i ryggen


Er barnet under fødslen blevet trykket, vredet eller på anden måde haft en lidt hård start i tilværelsen, kan kranieknoglerne forskubbe sig i forhold til hinanden. Dette kan bevirke, at der opstår et asymmetrisk tryk i de to hjernehalvdele, således at hjernen ikke fungerer optimalt.


Formålet med kraniosakral terapi er at forbedre blodtilførslen til hjernen, genoprette ubalancer i nervesystemet, bedre cirkulationen af hjernevæsken samt frigøre spændingerne i leddene mellem knoglerne.


Kraniosakral terapi er meget effektiv til at nedsætte stressniveauet i kroppen. Stress er den hyppigste årsag til, at kroppen ikke fungerer optimalt. Stress påvirker vores centrale hjernecentre og vores krop og psyke. Er man blevet syg, kan stress forhindre/forsinke helbredelse.

Hvordan foregår kraniosakral terapi-behandlingen?


Barnet ligger på ryggen med tøjet på. Behandlingen er meget blid og foregår med fem grams tryk på hovedet, nakken, ryggen og korsbenet. Det er meget behageligt at modtage behandlingen, og man vil opleve en glæde og ro i sin krop bagefter. Der er forskellige indgange til kraniosakral-behandlingen fra behandler til behandler, men jeg vil gerne understrege, at den behandlingsform jeg anvender, absolut ikke er forbundet med smerte under behandlingen.


Jeg kombinerer for det meste kraniosakral terapi til børn med andre behandlingsformer, for at give den mest effektive behandling. Ring/send SMS på 5054 7173 eller skriv på Messenger eller mail, hvis du er interesseret i at høre mere om kranio-sakral terapi til børn. Behandlingerne kan foregå endten hjemme hos dit i hjem eller på klinikken i Kolding.

Priser:


1.behandling: 1 time 650 kr.


Efterfølgende behandlinger: ½ time 350 kr.


Behandlingerne foregår på klinikken i Kolding eller hjemme hos jer privat. Læs mere om hjemmebesøg.


Behandlingerne bookes som "Uroligt Barn" i bookingsystemet: