Lykke, Hjerte & Sjæl Logo
Lykke, Hjerte & Sjæl

Vær godt forberedt til fødsel og forældreskab

Samtaleforløbet

Tryg Gravid

For nogle er graviditeten en tid fyldt med glæde og spændt forventning om det nye liv, der spirer i maven. For andre kan graviditeten være en ambivalent og usikker periode. Ofte er det en glædelig tid, men samtidig sker der mange fysiske og mentale forandringer i den krop, du ellers kender så godt, som kan være udfordrende og svære at forstå og tolke. Oplever du, at der er en forventning om, at du skal være glad, lykkelig og taknemmelig? Har du en oplevelse af, at det kan blive negligeret, hvis du giver udtryk for, at du har det modsat, eller at det er tabubelagt når du syntes det er svært, hårdt og måske lidt ensomt indimellem at være gravid?


Om du er det ene eller det andet sted – eller et sted i mellem, så er det en sårbar forandring du gennemgår, og det kan være svært at håndtere de humør- og følelsesmæssige udsving, som kommer med hormonpåvirkningerne under graviditeten. Det kan næsten opleves, som du er i puberteten igen; usikkerhed, påvirkelig af andre menneskers kommentarer, og en ”laden som om” du er i balance, men i virkeligheden ikke er det.


Gennem denne forandringsproces kan parforholdet også blive sat på en alvorlig prøve. Måske kan din partner ikke ”kende dig”. Ligesom du måske heller ikke altid kan genkende dig selv, og det kan være svært at acceptere, når følelser og hormoner tager over.


Måske er disse tanker og følelser fjerne for dig, men har du stadig et ønske om at forberede dig så godt som muligt på rollen som mor, være godt forberedt på fødslen og tiden efter dit barn er kommet til verden. Så er samtaleforløbet ”Tryg Gravid” også noget for dig.


Uanset dit ståsted i graviditeten, så er du ikke alene.


Kære gravide dig, der er masser af power og styrke i at vise sin sårbarhed, at stå ved sig selv, være eftertænksom over din nye morrolle, og at overgive sig til forandringens tid. I samtaleforløbet ” Tryg Gravid”, kan du finde styrke i andre kvinders samvær og fortællinger, reflektere over det nye liv, og de forandringer det kommer til at betyde i dit og din partners liv. I ”Tryk Gravid” kan du være dig selv uden at føle dig forkert – uanset om din graviditet er lykkelige omstændigheder eller om du syntes det er en udfordrende tid.


Du vil blive guidet kærligt gennem forløbet, nærværende og personligt. Vi tager udgangspunkt i forskellige temaer om din graviditet, dit ufødte barn, din egen opvækst, tanker om fødslen, jeres parforhold, og livet som en lille ny familie:


 • Tryg Gravid er et forløb som skaber tryghed for dig gennem din graviditet.
 • Det styrker dig i tilknytningen til dit ufødte barn.
 • Det styrker dig i din rolle som mor.
 • Der vil være afspænding og enkelte yogaøvelser, som er specielt egnet til dig som gravid.
 • Samtale med tanke på refleksion, og at blive klogere på dig selv som datter, mor og partner.
 • Der vil være et fødselsforberedende fokus: Hvordan du tager ejerskab for fødslen, og føler dig forberedt. Du vil herunder blandt andet få kendskab til fødselsmekanismen, smerteteori, udvikle strategier til at kunne bruge veerne optimalt - og kontrollere smerterne samt at fremme det naturlige fødselsforløb.


Forløbet er for alle gravide, om det er første gang, eller om du har født før. Om du har en let eller svær graviditet. Du kan starte op i ”Tryg Gravid” samtaleforløbet under hele din graviditet frem til omkring uge 30. Så er forløbet afsluttet senest 3 uger før din termin.


Slutteligt vil vi mødes igen, når I alle har født.


Hvordan foregår samtaleforløbet ”Tryg Gravid”?


 • Vi vil mødes 7 X 2 timer med disse temaer (seks gange inden fødslen og en gang efter):
  • 1. Din graviditet
  • 2. Barnet i din mave
  • 3. Morrollen
  • 4. Familie på ny
  • 5. Fødslen
  • 6. Det nye liv
  • 7. Afslutning med babyer foregår efter alle har født. Tidspunkt aftaler vi under forløbet.
 • Vi vil være en lille gruppe med 4 gravide og jordemoder Lykke Vesta Thomsen. Der lægges stor vægt på, at alle kan være med som de er, og forløbet er både for førstegangsfødende og for flergangsfødende. Min erfaring er, at der hurtigt skabes en fortrolighed i gruppen, så alle kan føle sig trygge. Tavshedspligt er en selvfølge.


 • Vi vil starte op med afspænding og enkelte blide yogaøvelser, så du kan komme ”ned i din krop” og styrke tilknytningen til dit barn inden vi begynder på selve samtalerne
 • Samtaleforløbet ”Tryg Gravid” forgår på klinikken på Alpedalsvej i Kolding.


Du skal ikke medbringe noget andet end et åbent sind.

Henriette udtaler om hendes deltagelse:

 

Det er en kæmpe gave at møde andre kvinder, som har lyst til at dele deres perspektiv og følelser omkring graviditeten og det at blive mor.


Lykke hjælper med at skabe et trygt rum hvor hun stiller relevante spørgsmål, der hjælper til dybere refleksion, end hvis jeg havde talt om de samme emner med en veninde.


Vi talte om graviditeten, barnet, parforholdet, fødslen og moderollen. En kombination af de andres kvinders villighed til at dele ud af dybe og sårbar tanker og Lykkes jordemoderfaglige baggrunden giver en utrolig fin og dyb snak om emnerne. De forskellige perspektiver hjalp mig til at forstå mine følelser og prioriteter bedre og medfødte mange gode snakke med min mand om vores forældreskab og parforhold.


Det har været en helt fantastisk selvkærlig oplevelse at være med.

Tiltaler dette forløb dig, er der mulighed for at se tidspunkter og aktuelle forløb på lykkehjertesjael.dk eller klik på kanppen "Se datoer for forløb".


Ønsker du at høre nærmere, kan du kontakte mig på mail, via Messengerchatten her på siden eller ved at ringe på 5054 7173

Samtaleforløbet ”Tryg Gravid” med 7 x 2 timer koster 2.500kr.

 

Jeg glæder mig så meget til at se dig til et spændende og givtigt forløb!

 

Kærligst Lykke

Privat fødselsforberedelse for par i trygge rammer

I løbet af graviditeten, kan I som par komme til fødselsforberedelse på klinikken i Kolding.


Der er tale om et intenst forløb på i alt seks timer fordelt over to sessioner af hver tre timer, hvor vi sammen skal dykke ned i fødeuniverset.


Sygeforsikringen ”danmark” giver tilskud til fødselsforberedelse på hold.


I vil, som en del af fødselsforberedelsen, blandt andet få viden og forståelse for smerteteori, fødslens udvikling, det komplicerede fødselsforløb, og I vil få praktiske øvelser og værktøjer, så I som par bliver klædt på til at blive det bedste fødeteam.

 

I løbet af fødselsforberedelsen gennemgår vi fødslens faser, taler om strategier i vearbejdet og om, hvad den fødende selv kan gøre for at fremme en naturlig og normal fødsel. Vi taler også om, hvordan I som par eller med en eventuel fødselshjælper kan blive et team, som kan støtte dig, den fødende, bedst muligt.


Vi tager udgangspunkt i, hvor I er hver især - individuelt og som par, og tilpasser temaer og forløbet til jeres specifikke ståsted.


Under fødselsforberedelsen kommer vi også ind på tiden lige efter fødslen, herunder barnets signaler og hvordan I bedst kan få gang i amningen, der kan være udfordrende for mange i starten.

 

Der er plads til maksimalt tre par per hold i klinikkens hyggelige lokaler i Kolding, så der er fokus og nærvær under hele forløbet, hvilket giver jer mulighed for rigtig at komme på banen. Så hvis der allerede nu er ting I gerne vil tage op, er I velkomne til at skrive til mig på mail eller Messenger - ellers tager vi selvfølgelig spørgsmål efterhånden som de kommer under selve fødselsforberedelsen.

 

I vil, som en del af fødselsforberedelsen, blive undervist i rebozomassage, som I vil kunne bruge i graviditeten som afspænding og under fødslen for at fremme det naturlige og ukomplicerede forløb.


Er du alenemor, og ønsker en veninde eller anden nær person som fødselshjælper, er de meget velkommen til at deltage i fødselsforberedelsen sammen med dig. Du kan selvfølgelig også deltage alene, uden partner.

Jordemoder Lykke Thomsen underviser i fødselsforberedelse
Fødselsforberedelse ved Lykke, Hjerte & Sjæl i Kolding

Jesper og Tina, der har deltaget i fødselsforberedelse, har efterfølgende sendt dette:

 

“Fantastisk dag i rolige rammer uden bagkant!”

 

Tina:  "Lige fra vi kom, følte vi en forståelse og omsorg, hvor der var plads til ALLE spørgsmål, en vigtig og tryg del for os som førstegangsfødende. 

 

De rolige og professionelle rammer, som Lykke skaber i kombination med det personlige fremmøde, gør det let at slappe af og føle sig godt til pas. 

 

Indholdet var fagligt bredt og det var rart med ærlighed i den ukomplicerede såvel som den komplicerede fødsel."

 

Jesper: “Det var dejligt at få konkrete og håndgribelige værktøjer. Der var tid til at øve det flere gange og prøve det på egen krop. 

 

Det gjorde at rollerne i fødslen er på plads og vi har tid til at øve det hjemme. Jeg føler mig godt klædt på, så vi får en bedre fælles oplevelse ved selve fødslen.

 

Tak for en personlig og berigende dag med god forplejning på højt fagligt niveau. De få deltagere gjorde det muligt at få afdækket alles spørgsmål i en fortrolig atmosfære."

 

De bedste hilser, 

Jesper & Tina.

Priser:


Fødselsforberedelse for par:


2 sessioner á 3 timer: 2.000 kr. inkl. forplejning. Aktuelle fødselsforberedelseshold for par kan bookes i onlineshoppen:

13. og 27. oktober kl. 15 – 18:

10. og 24. november kl. 15 – 18:

1. og 8. december kl. 15 – 18:

Det vil være fint ikke at have en skarp bagkant, da der er plads til at alle jeres spørgsmål bliver besvaret.


Ønskes en individuel fødselsforberedelse, kan dette bookes via mit bookingsystem. Det er en session på 6 timer incl. forplejning på klinikken i Kolding til 2.950 kroner for ét par. Efter aftale kan fødselsforberedelsen foregå sidst på dagen fra f.eks. kl. 14.00 til 20.00. Ønsker I dette, så giv mig et ring på 5054 7173 for nærmere aftale.


Er er ingen aktuelle hold, der passer dig, eller vil du gerne høre mere om fødselsforberedelse hos Lykke, Hjerte og Sjæl i Kolding, er du meget velkommen til at stille spørgsmål eller forhøre om fremtidige datoer ved at skrive på Messenger eller mail. Du kan også at udfylde formularen nederst på siden.


Er du medlem af Sygeforsikringen "danmark", kan du få tilskud til fødselsforberedelse, der foregår på hold. Jeg inberetter elektronisk til "danmark", når du oplyser du er medlem. Du kan læse mere om tilskud og betingelser på "danmarks" hjemmeside.


Fødselsforberedelsen for par foregår på klinikken på Alpedalsvej 107B i de naturskønne omgivelser ved Harteværket i udkanten af Kolding.


Kommer du fra andre byer, for at deltage i fødselsforberedelsen, så ligger klinikken tæt ved motorvejsafkørsel 64 Kolding V - maks 5 minutters kørsel med gratis parking lige ved døren.


Fødselsforberedelse indgår også i en af mine graviditetspakker.

 
 
 
 
 
 
danmark giver tilskud til fødselsforberedelse