Har dit barn lagt sig med numsen ned i bækkenet – så ligger det i det, man kalder underkropsstilling eller sædestilling. De fleste børn vender sig og ligger sig med hovedet nedad omkring 30.-32. uge. Hvis det ikke har vendt sig, opdager man tit ved jordemoderkonsultationen omkring 35. uge.
Hvis dit barn ikke har vendt hovedet nedad, kan der være forskellige årsager. Barnet kan for eksempel ligge behageligt og have vokset sig stort, og pludselig er pladsen blevet for trang til, at det kan vende sig. Det kan også være livmoderens form, som giver mest plads nedadtil, ledbåndene (ligamenterne), som er spændte, eller at du har født flere gange før, der gør, at der er øget plads i livmoderen.
Du kan selv forebygge, at barnet ligger sig i underkropsstilling, ved at undgå at side tilbagelænet eller med benene over kryds – på den måde kommer der ikke skævhed i bækkenet.
Ender du alligevel med et barn i underkropsstilling, vil du blive tilbudt et vendingsforsøg på sygehuset. Før du beslutter dig for det, er der andre ting, du kan forsøge. Det er min erfaring, at du kan øge chancerne for, at barnet vender sig selv ved hjælp af en kombination af rebozo og zoneterapi samt øvelser, du selv kan gøre derhjemme.
Et vendingsforsøg med rebozo og zoneterapi er et mere nænsomt end et vendingsforsøg på sygehuset. Lykkedes vendingsforsøget på klinikken ikke, vil behandlingen stadig øge chancen for et efterfølgende vendingsforsøg på sygehuset bliver succesfuld, da barnet med rebozo-massagen er blevet løsnet og ikke længere sidder så dybt i bækkenet.
Vendingsforsøget tager 1 time og 15 minutter: 795 kr.
Privatjordemoder | Lykke, Hjerte & Sjæl | Alpedalsvej 107B | 6000 Kolding
Åbningstider:
Aften- og weekendkonsultation efter aftale.