Lykke, Hjerte & Sjæl Logo
Lykke, Hjerte & Sjæl

Når du har født - tilbud til dig og dit barn

Som nybagt mor eller far kan der være mange forskellige behov: Du have brug for støtte, råd og vejledning i den første tid efter fødslen. Der kan være behov for at tale fødselsforløbet igennem. Der kan være spørgsmål til amningen eller problemer med at få amningen i gang. Barnet kan være uroligt eller have problemer med maven i form af f.eks. kolik. Du kan føle dig drænet for energi eller opleve smerter i kroppen efter fødslen eller ubekvemme ammestillinger. Det kan også være du vil forkæle din guldklump med babymassage. Det kan også være du (eller din partner) vil forkæle dig selv med endejlig massage i din barsel.


Hos Lykke, Hjerte & Sjæl har jeg følgende tilbud til tiden efter fødslen.

Den første tid efter fødslen:


Tiden lige efter fødslen kan være en udfordrende periode, hvor du kan opleve usikkerhed, tvivl og mange spørgsmål.


Som jordemoder kan jeg støtte og vejlede dig i de mange spørgsmål, der står i kø:


  • Hvordan læser jeg mit barns signaler?
  • Gør jeg det godt nok som mor eller far?
  • Hvorfor er mit barn så ked af det og uroligt?
  • Har mit barn kolik?
  • Skal jeg sidde i timevis og amme?
  • Har jeg nok mælk?
  • Vi kom dårligt fra start, hvordan starter vi forfra?


Der kan være mange temaer, der presser sig på, også selvom det ikke er dit første barn.


Efterfødselssamtale:


I efterfødselssamtalen er mulighed for at få talt din fødselsoplevelse igennem med en empatisk og erfaren jordemoder. Det kan være en god måde at bearbejde eventuelle traumer, frustrationer eller skuffelser, som du måtte have oplevet under din fødsel. Det kan også være en anledning til at dele din glæde og stolthed over din præstation og dit barn.

 

En efterfødselssamtale kan også handle om de spørgsmål og udfordringer, som du møder i den første tid med dit barn. Det kan være om amning, søvn, gråd, kolik, uro eller andet. Du kan få råd og vejledning fra en jordemoder med erfaring i spædbørn og deres behov.

 

En efterfødselssamtale kan foregå i klinikken i Kolding eller hjemme hos dig i trygge rammer.


Læs mere om efterfødselssamtalen.

Ammehjælp:


Ammehjælp er et tilbud til dig, som har brug for hjælp til at komme godt i gang med amningen eller løse nogle problemer med amningen. Det kan være, at du oplever smerter, rifter, sår, for lidt eller for meget mælk, brystbetændelse eller andet. Det kan også være, at du har brug for at få tjekket din ammeteknik eller få nogle tips til at gøre amningen nemmere og mere behagelig.

 

Ammehjælp kan foregå i klinikken i Kolding eller hjemme hos dig i trygge rammer. 


Læs mere om ammehjælp.

Kolik og uroligt barn:


Kolik er et fænomen, der rammer mange småbørn i de første måneder af deres liv. Det er kendetegnet ved langvarige og uforklarlige grådanfald, som kan være meget stressende for både barnet og forældrene.


Kolik begynder som regel, når barnet er omkring to til tre uger gammelt, og varer indtil barnet er tre eller fire måneder. Det er en hård periode for både barnet og forældrene, som kan føle sig magtesløse og udmattede.


Kolik kan afhjælpes med en behandlingen, der oftest vil være en kombination af zoneterapi og kraniosakral terapi til baby. Effekten vil vise sig i løbet af få behandlinger, oftest inden for tre til fem behandlinger.


Læs mere om kolik og uroligt barn.

En nyfødt kan give mange spørgsmål og bekymringer. Privatjordemoder Lykke, Hjerte & Sjæl
Ammehjælp - Lykke, Hjerte & Sjæl, Kolding
Kolik og uroligt barn. Lykke, Hjerte & Sjæl

Forkælelse til dig og baby i barselstiden:

Babymassage:


Babymassage er ren velvære for dit barn. Massagen er stimulerende for sanserne og kredsløbet og kan være med til at forbedre kropsbevidstheden for barnet. Massagen kan også styrke kontakten mellem dig og dit barn og virke beroligende på både dig og dit barn.


Du kan enten bestille en tid til babymassage i klinikken eller lære at give babymassage selv. Jeg underviser gerne dig og din partner eller din mødregruppe i babymassage i klinikken eller hjemme hos jer.


Læs mere om babymassage.

Barsels- eller efterfødselsmassage


Barselsmassage er til dig, der trænger til at forkæle dig selv efter fødslen. Massagen løsner op for spændinger i nakke, skuldre og ryg og giver dig en pause fra hverdagen. 


Barselsmassagen er en aflappende og omsorgsgivende massage, der starter med mineralsk urtefodbad. Efterfølgende vil du igen mærke, at du er blevet fyldt op, og har masser af omsorg at give af.


Efterfødselsmassagen kan hjælpe dig med at komme dig efter graviditet og fødsel. Det er en blid og nænsom massage, der lindrer spændinger i kroppen og giver dig ro og velvære.

 

Efterfødselsmassage er en oplagt gave til dig selv eller til en veninde, der lige er blevet mor. Det er en måde at vise omsorg for dig selv og din krop efter den store forandring, den har gennemgået. 


Læs mere om barselsmassage eller efterfødselsmassage.

Babymassage ved Lykke, Hjerte & Sjæl
Barselsbehandlng ved Lykke, Hjerte & Sjæl
Barselsmassage og efterfødselsmassage ved Lykke, Hjerte & Sjæl

Jordemoderen kommer også gerne i din mødregruppe:

Har du og din mødregruppe spørgsmål omkring fødslen eller som nybagte mødre? Den første tid med et nyt spædbarn, kan være præget af tvivl og mange spørgsmål, der kan gå fra ammeteknikker over hvordan I læser jeres guldklumpers signaler til at få talt fødselsforløbet igennem. Det er jer, der ved hvad I har brug for, og hvad temaerne kan være.


I kan også bare ønske at gøre noget lækkert for jeres babyer, og så kommer jeg gerne ud i jeres mødregruppe og underviser i f.eks. babymassage.

unsplash